Zelena tura na Zlatiboru – Obilazak popularne planine električnim automobilima i biciklima

9avg

Zelena tura na Zlatiboru – Obilazak popularne planine električnim automobilima i biciklima

Turistička organizacija Zlatibor u saradnji sa firmom Vozim na struju od 31. jula zvanično je pokrenula projekat Pokreni zelenu turu, koji za cilj ima podizanje svesti po pitanju zaštite životne sredine i održivog razvoja.

 

Imajući u vidu sve veću zagađenost životne sredine u svetu i nastojanja Opštine Čajetina da bude prva ekološka opština u Srbiji, Turistička organizacija Zlatibor i firma Vozim na struju pokrenuli su ovaj projekat koji će posetiocima omogućiti da obiđu zlatnu planinu na jedan drugačiji način, koristeći vozila koja su potpuno ekološki prihvatljiva, 100% na struju, kao i bicikle koje imaju elektro asistenciju, a mogu se koristiti i kao običan bicikl – navodi se u saopštenju TOZ-a.

 

Vozila u ponudi se mogu iznajmiti za ture koje podrazumevaju obilazak Sirogojna, Stopića pećine, Vodopada u Gostilju, Ljubiša, El Paso tematskog parka, ili Mokre Gore i Drvengrada sa Šarganskom osmicom i stanicama Vitasi i Jatare, Crkvom Svetog Jovana Krstitelja.

 

Za ture su sve ulaznice za posete uključene u aranžman, a vozila je takođe moguće i samo iznajmiti i u sopstvenoj režiji osmisliti turu ukoliko želite da se provozate u svom aranžmanu po principu rent-a-car. Vozila se iznajmljuju u zgradi Turističke organizacije Zlatibor, a moguće ih je preuzeti kako na info-centru tako i u hotelu Buket, kažu iz TOZ-a.

Izvor: http://www.zlatibor.org.rs/