Novak Đoković otvorio vrtić u zlatiborskom selu LJubiš

24maj

Novak Đoković otvorio vrtić u zlatiborskom selu LJubiš

Novak Đoković Fondacija uspešno je realizovala još jednu donatorsku kampanju gde su prikupljena sredstva za izgradnju, rekonstrukciju i opremanje vtrića u zlatiborskom selu LJubiš. Dana 19. maja 2021. godine otvoren je vrtić dok je ovaj događaj posebno uveličan prisustvom osnivača fondacije, kao i našeg najpoznatijeg tenisera, Novaka Đokovića.

 

Uz Novaka, na otvaranju vrtića bila je i njegova supruga Jelena Đoković, kao i Maja Kremić, direktorka Fondacije. Otvaranju vrtića prisustvovao je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, koji je najboljem teniseru sveta uručio posebno priznanje u znak zahvalnosti za podršku u razvoju zlatiborskih sela. Otvaranje dečijeg vrtića uveličao je LJubivoje Ršumović, naš poznati dečiji pesnik. LJubiš je rodno mesto velikog poete, pa je i novootvoreni vrtić ponosno poneo njegovo ime.

 

Otvaranjem vrtića omogućeno je da deca ovog podneblja imaju pristup kvalitetnom ranom obrazovanju i da rastu u bezbednom i podsticajnom okruženju, da se socijalizuju i vreme provode u igri i učenju sa svojim vršnjacima.

 

Izvor: http://www.zlatibor.org.rs/