Gold Gondola na Zlatiboru počinje sa radom

11jan

Gold Gondola na Zlatiboru počinje sa radom

Zlatiborska „Gold Gondola“ biće puštena u rad u ponedeljak 11. januara, dok je svečano otvaranje biti u četvrtak 14. januara, navodi se u saopštenju opštine Čajetina. Nakon pet godina od početka radova, jedna od najznačajnih kapitalnih investicija opštine Čajetina, primiće prve putnike, što predstavlja veliki dan ne samo za Zlatibor i tu opštinu, već i za celu Srbiju, navodi se u saopštenju.

 

„Zahvaljujući gondoli povećaće se broj turista na Zlatiboru, a naš cilj jeste da u nekom periodu od pet godina zabeležimo milion posetilaca, što automatski znači deset miliona noćenja i to je ekstra profit za meštane Zlatibora, za investitore, a naravno i za budžet Srbije i budžet opštine Čajetina“, zaključio je Stamatović.

U saopštenju se navodi da je proteklih dana usvojen i cenovnik usluga „Gold gondole“, gde se posebno vodilo računa da, iako gondola mora poslovati po komercijalnom principu, cene karata ipak budu prihvatljive svačijem džepu.

Cena karte do Tornika i nazad za odrasle će biti 1.000 dinara, dok će dečja karta koštati 550 dinara, a deca do šest godina će imati pravo na besplatnu vožnju u pratnji bar jedne odrasle osobe.

 

 

Izvor: www.beta.rs