Najava 19. Pršutijade

1feb

Najava 19. Pršutijade

Pod pokroviteljstvom opštine Čajetina a u organizaciji PD “ Zlatiborski eko agrar”, Udruženja poljoprivrednih proizvođača suvomesnatih proizvoda Zlatiborskog kraja, TO Zlatibor, Sportskog centra Čajetina , u Mačkatu će se od 09. do 11. februara održati 19. pršutijada. Datum održavanja ovog sajma pomeren je za ovaj termin zbog školskog raspusta kada se na Zlatiboru očekuje veliki broj turista.

 

“ I ove godine na Pršutijadi imamo goste iz Italije, Hrvatske i Francuske tako da će i ove godine svi posetioci imati priliku da probaju ne samo ono što su domaćini iz Zlatiborskog okruga pripremili, već i internacionalnu nacionalnu hranu. Pored suvomesnatih proizvoda , oni će doneti i tradiocionalne sireve i vina kako bi upotpunili celokupan doživljaj pri degustaciji hrane svog kraja, napominje direktor PD “ Zlatiborski eko agrar”, Vladimir Bojović

 

I ove godine će Pršutijada biti praćena kulturno-zabavnim programom u koji će biti uključeni folklorni ansambli, trubački orekstar. kao i učenici raznih sekcija čajetinskih osnovnih škola a posebno škole iz Mačkata.

 

 

Izvor: www.zlatiborpress.rs